Over Vera Harnischmacher


Van Schaesberg naar Schaarsbergen

Healing door Vera Harnischmacher in Gelderland

Ik ben in 1956 geboren in Schaesberg (Zuid-Limburg), waar ik tot mijn 19e woonde. In Nijmegen haalde ik mijn diploma Verpleegkundige A, waarna ik verhuisde naar Emmen. Hier trouwde ik en had het geluk om moeder van drie kinderen te mogen worden. Intussen werkte ik 28 jaar als verpleegkundige en secretaresse onder andere in ziekenhuizen, de psycho-geriatrie en de wijkzorg. Daarnaast was ik 13 jaar vennoot van een reclamebureau. Steeds vaker voelde ik dat ik dit niet wilde blijven doen. In 2007 nam ik vol goede moed ontslag en verhuisde naar Gelderland, alwaar ik een jaar in een reformwinkel werkte. Daar bekroop mij opnieuw het idee dat ik mijn pad wilde verleggen. Met bibberende knieën diende ik wederom mijn ontslag in.

Mijn eerste contact met Eric Pearl's ontdekkingen

Op mijn eerste vrije dag liep ik een boekhandel in. Ik kocht het boek The Reconnection – Heel anderen, heel jezelf van dr. Eric Pearl, mij aangeraden door drie verschillende mensen. Tijdens het lezen herkende ik het tintelende, ‘wattenlaag’ gevoel in mijn handen uit mijn vroege jeugd. Pearl schrijft hierover: “Als je hier eenmaal mee in aanraking bent gebracht, begint het te stromen door je lichaam. Het verandert je, onmiddellijk”. Diezelfde dag begon ik te oefenen op mezelf en op iedereen die ik maar bereid vond in mijn omgeving. Zoveel lieve mensen spraken hun vertrouwen uit na deze proefsessie. Zij motiveerden mij om hiermee door te gaan. Inmiddels woon ik met mijn man in een heerlijk huis in Schaarsbergen (Arnhem), dat zich er perfect voor leent om mijn werk van thuis uit te kunnen doen.

Enige maanden later volgde ik het seminar Reconnective Healing Level I/II van Eric Pearl in Amsterdam. Daarna onderging ik de twee sessies van De Reconnectie. Dat alles samen gaf me de zekerheid om erop te durven vertrouwen dat het mijn missie is om hier mijn werk van te maken. Ik voel dat ik niet alleen sta, en dat ik aan alle kanten geholpen word. Inmiddels mag ik me Reconnective Healingpractitioner noemen omdat ik de certificaten Reconnectie Level I/II en III gehaald heb.

Toch weer thuis in de zorg

Foto Vera Harnischmacher

Door mijn werk met Reconnective Energy kwam ik weer in contact met de reguliere zorg. Daarom werkte ik tot 2019 ook als ZZP'er in de thuiszorg als verpleegkundige. Het laatste jaar merkte ik dat mijn leeftijd een rol begon te spelen in het volhouden van een 24-uurs dienst.

Momenteel ben ik daarom op zoek naar een baan als gastvrouw / receptioniste, daar het tijd is om de bakens te verzetten.

Wat doet het met mij als ik een sessie geef?

Ik til mijn handen op en luister naar wat ik voel. Binnen enkele seconden ervaar ik het bekende ‘wattige” gevoel, dat me kalm maakt. En ik concentreer me daarna op de reacties, die ik zie bij de persoon op de behandeltafel. Bij elk mens is dat weer verrassend verschillend en ik weet van te voren ook niet wat er gaat gebeuren. Ook voel ik niet wat jij voelt of kan ik jouw gedachten lezen. Het concentreren kost me geen moeite en ik merk dat het niet nodig is om me te beschermen tegen negatieve energie. Eric Pearl zegt hierover: “Je wordt een katalysator voor een verandering van de wisselwerking tussen jou, de persoon die jou bezoekt en de intelligentie van het universum, de liefde, God, de kosmos of welke naam je er ook aan wil geven.”


Helende sessie Nederland

De houding die ik van binnen heb tijdens het werken met Reconnectieve energie is voor mij een richtlijn voor mijn dagelijkse innerlijke houding. Als gevolg hiervan probeer ik mij voortdurend bewust te zijn in hoeverre ik door middel van mijn gedachten in vrede verbonden ben met de wereld om mij heen.

Bel me gerust voor advies of het maken van
een afspraak; 06 - 427 106 13

 
 

Artikel in dorpskrant Schaarsbergen over Praktijk Lux en mijn werk