Ervaringen van cliënten uit mijn praktijk


Hoewel ik veel over de ervaring tijdens Reconnective Healing en de resultaten kan vertellen, laat ik liever mijn cliënten aan het woord. Het blijft toch een verrassing welke deur er voor jou open gaat. U leest hier -uiteraard met goedkeuring- een aantal ervaringen. Soms heb ik een korte toevoeging geschreven, na nogmaals contact met diegene te hebben gehad. Dan staan mijn initialen (VH) erachter.

Korte verhalen

Man (28): ' Steeds verkouden, zoekend naar nieuwe baan'

"Warmte en energie stroomden uit mijn hoofd, waarna mijn lijf meer aandacht opeiste. Mijn onderarmen tintelden en mijn polsen zweefden iets van 2 cm boven de behandelbank, alsof ze niet meer van mij waren. Mijn handen bewogen, fladderden. Mijn linkerarm deed heel raar, eigenlijk moest ik kijken of hij er echt afgeschroefd was. Er ging een golf, een rilling door me heen en ik maakte een soort hik zonder dat ik de hik had. Mijn voeten bewogen, maakten rondjes. Mijn rechterbeen zakte door het bed heen. Mijn handen moesten een kommetje maken om energie in te houden. Ook boven mijn hoofd ervoer ik een kom. Dat was mooi. Ik moest veel slikken. Er wilde iets uit, een golf ging door mijn buik, dat was niet prettig. De golf eindigde bij mijn hoofd. Mijn hart is ook hard aan het werk geweest. Ik moest me echt concentreren om rustig te blijven liggen."


Na de Reconnective Healing voel ik me beter geaard. Ik heb een flinke griep doorgemaakt. Begin over een week met een nieuwe job waar ik heel veel zin in heb.


Vrouw (36): 'Voel me geblokkeerd in het uitdragen van mijn roeping'

"Ik voelde heel veel emoties. Een pulserend, flikkerend gevoel voor mijn ogen. Er werd ergens aan gewerkt. Er ging een zoeklicht door me heen en ik werd van top tot teen uitgelijnd. En waar ik last van had, leek aangeraakt te worden. Er stond ook iets of iemand. In een neutrale, grijze kleur.

Na de sessie voelde ik me door elkaar geschud. En ik kreeg ‘n beeld van een wervelkolom met schouderbladen als vleugels. In de twee weken er na is er veel gebeurd en zijn dingen in gang gezet. Na een paar dagen ervoer ik vertrouwen in mijn buik. Ik zat vol creatieve ideeën, heb een schilderij verkocht. Ben me ervan bewust dat er ‘n blokkade zit. Er moet nog wat gebeuren."


Man (46): 'Gevoel dat ik vastzit'

"In het begin voelde ik heel veel uit mijn hoofd stromen, en uit mijn oren. Alsof er een hele stroom uit me weggezogen werd. Je ligt daar maar en er gebeurt van alles. Moeilijk te onthouden. Ik heb ook ‘n selectief geheugen. Mijn lijf leek op ‘n gegeven moment op ‘n plank, ik zweefde boven de tafel. Had ook versteende vingertoppen rechts. Mijn linkerarm was als verlamd. Het begon later meer overal te stromen. Ik had ‘n enorme kriebel in mijn gezicht. Moest veel slikken en ervoer veel verschil in diepte van mijn ademhaling.

Na de Reconnective Healing voel ik meer rust in mijn hoofd. Ik wil de Reconnectie op een later tijdstip ook nog graag ondergaan."


Vrouw (39): ‘Ik wil graag op mijn levenspad/ levensdoel komen’

"Mijn gedachten vielen steeds weg maar ik riep mezelf steeds terug. Af en toe was ik helemaal weg, niet in slaap maar in een dieper bewustzijn. Mijn hersenpan tolde op en neer. Soms had ik kippenvel, dan weer voelde ik een warmtebron bij mijn hoofd. Ik heb alles in mijn lijf wel ‘n keer gevoeld. Mijn knieschijf sloeg een keer om! Mijn armen en handen waren als lucht op een moment; ik voelde ze niet meer, net wattenbollen. Mijn mond ging als vanzelf open. Ik had dat niet in de hand. Ik had tot twee keer toe ‘n heel apart gevoel, alsof er een deken van mijn buik afgleed.

Achteraf voelde mijn keel schraal. Mijn hoofd was wat verdoofd. Ik heb echt ‘n reis afgelegd en dat gevoel hield dagen aan. Zo gauw ik ging zitten of liggen was ik doodmoe. Tussen mijn ogen en kruin prikkelde het steeds."


Jongen (9): 'Gepest op school, onbegrepen gedrag'

"Ik vond het een beetje saai. Er drukte steeds iets op mij voorhoofd. En mijn vingers bewogen vanzelf. Ik ben ook 'n beetje in slaap gevallen. Raar. Ik vond het niet lastig om stil te liggen."

Contact na vijf maanden: De jongen blijkt hoogbegaafd en gaat na de zomervakantie naar een andere school. Hij is heel blij met de erkenning. (VH)


Vrouw (33): 'Opgekropte rouwverwerking, twijfel over woonplaats'

"Ik werd me tijdens de Reconnective Healing bewust van mijn gespannen houding, vooral de schouders. Mijn buik werd een paar keer vacuüm getrokken. Daarna voelde het alsof ik helemaal draaide in een soort van spiraal, een draaikolk. Door tintelen wist ik aan welke kant van de tafel jij stond.

Na de 1e sessie realiseerde ik me (na 2 weken) dat ik rustiger, helderder was. Ik heb de slaappillen Temazepam niet meer nodig. Na de 2e sessie (3 weken later) heb ik mijn huis te koop gezet."

Twee maanden later liet mevrouw weten dat ze een 'lot uit de loterij-huis' gevonden en gekocht heeft. Haar oude huis was binnen 1 week verkocht aan mensen die er heel blij mee waren. Oh ja, en intussen had ze ook nog even de Mount Fuji beklommen! (VH)


Vrouw (57): 'Ik wil de doorstroming van energie weer voelen'

"Heel apart. Ik kreeg veel pijn op plekken waar ik de laatste tijd pijn heb, vooral in mijn rug en onder bij de blaas. Druk op hoofd nam toe, werd heel vol. Het hoofd zit in de weg! Ik moest af en toe hoesten en had één keer 'n hele diepe ademhaling, alsof ik iets losliet. Ik zag ook 'n tijdje kleuren: paars, geel, blauwachtig, soms grijs. Dat was niet zo leuk. Het leek op een kaleidoscoop. Oh ja, en ik hoorde tikjes bij mijn oor."

Contact na vijf weken: 'Ja, het heeft zeker gebracht wat ik gehoopt heb. Ik heb er veel energie door gekregen en mijn lichamelijke klachten zijn weg! Het heeft me enorm goed gedaan, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik bruis weer, echt 'n heerlijk gevoel.' (VH)


Jongen (11): 'Blijft maar doodmoe na de ziekte van Pfeiffer'

"Ik voelde heel erg tintelen in een arm en in mijn benen. De linkerkant van de bank ging helemaal scheef. Verder gebeurde er eigenlijk niets. De volgende dag bleef ik voor het eerst sinds 2 maanden de hele dag op school in plaats van 1 uur per dag. En ik at 3 boterhammen terwijl ik daarvoor met moeite een halve boterham opkreeg. Die avond had ik een slaapfeestje, waar ik wel naar toe kon gaan maar het slapen heb ik toch maar thuis gedaan."

Na een korte terugval na 3 dagen is hij weer helemaal opgeknapt. Hij heeft de lagere school dat jaar toch kunnen afsluiten. (VH)


Man (35): 'Altijd moe'

"Ik slaap anders. Net alsof ik minder slaap nodig heb. Ik heb geen wekker meer nodig, terwijl ik de laatste jaren veel moeite had met wakker worden. Wel heb ik het gevoel dat ik meer tijd nodig heb".


Vrouw (31): 'Migraine, veel in mijn hoofd zitten, een zoemen in mijn hoofd hebben'

"Tijdens de Reconnective Healing ervoer ik aanvankelijk een intense kou in mijn vingers en tenen. Daarna ook kou van binnen. Ik werd hierna 'uitgelijnd vanuit voeten en achterhoofd'. Nadat ik een beetje wind langs mij voelde stromen gingen er schokjes door me heen. Hierna ontspanden mijn benen opeens alsof ik iets losliet. Hierna zit ik meer in mijn buik dan in mijn hoofd. Mijn handen zweven. Ik zie oranje aarde, ik word zonnig."

Enige weken na de sessie voelt mevrouw zich een stuk rustiger, ze piekert minder en haar lichamelijke klachten zijn beter te verdragen. Ze gaat over naar een behandelaar die ook de lichamelijke klachten direct kan aanpakken. Ze bedankt voor het kunnen maken van een afspraak op korte termijn, de warme ontvangst en de fijne behandeling. (VH)


Jongeman (24): 'Onzeker over toekomst als muzikant'

"Ik begon heel warm. De rechterkant van mijn lijf tintelde. Toen werd ik gevuld met tranen. Ik keek op een reflecterende manier naar mijn jeugd. Ondanks de tranen was ik kalm. Na een maand voel ik nog steeds de energie, de ruimte, de grootsheid. En met mijn muziek gaat het prima."

Inmiddels is deze man heel productief in het schrijven van muziek, heeft 2 CD's uitgebracht en treedt veel op in het hele land. (VH)


Lerares (35): 'Gebroken pols, moeizame relatie, alles is te veel'

"Na de sessie ervoer ik hoop en ontspanning. De nacht erna had ik een nachtmerrie, waarna ik wist dat het goed was wat ik meemaakte. Een week later besef ik dat ik in mijn relaties geen rekening heb gehouden met het feit dat ik een 'high sensitive person' ben. Mijn polsbreuk blijkt bij controle zonder beperkingen te genezen. En ik heb inzicht waarom het gebeurd is. Afwisselend verdriet maar het huilen gaat weer over. En ik besef dat ik nu op de eerste plaats kom."


Vrouw (34): 'Angst om te leven'

"Op een moment in mijn leven dat ik me ongelukkig, zielig en stom voelde, maar bovenal het idee had dat ik compleet uit het lood hing, heb ik drie sessies Reconnective healing gehad bij Vera Harnischmacher. Onder het motto "baat het niet dan schaadt het niet" heb ik haar behandelingen over me heen laten komen, zonder veel te verwachten en zonder specifiek eindresultaat in mijn hoofd.

Het is wat het is geweest - ik kan de ervaring van de behandeling niet in woorden vatten, die moet je zelf ondergaan om het te voelen, maar ik weet wel dat ik sinds die tijd overeind ben gekrabbeld, het stof van me heb afgeslagen en me nu goed voel. Gewoon goed. De omstandigheden in mijn leven zijn precies dezelfde, maar ik voel vrede, harmonie en balans. En dat maakt een wereld van verschil. Als je me vraagt "hoe was het nou?" dan is dit mijn beste omschrijving: het voelde alsof ik weer thuis kwam in mijn eigen lichaam.

"Uiteraard mag je dit gebruiken op je website, of waar je maar wilt. En het is waar. Het gaat goed met me. Er is niets veranderd en tegelijkertijd is alles veranderd. Ik heb precies hetzelfde leven als daarvoor, maar nu geniet ik er weer van. Het was heel naar en bangelijk om dat gevoel een tijdje kwijt te zijn, maar ik heb echt het gevoel dat ik het daar - bij jou - heb teruggekregen. En dat is een cadeau dat ik koester!" (VH)


Vrouw (30): 'Verdriet om verlies van paard'

"Tijdens de sessie leek het eerst alsof mijn hoofd op ploffen stond. Later voelde ik een strakke halsband om mijn keel losspringen. Ik werd zo licht als een veertje, voelde niet meer dat ik op de behandeltafel lag. Op het laatst leek het alsof iemand met een vinger mijn kin omhoog duwde, zo van: 'Kom op, koppie omhoog jij'. Ik zag mijn paard galopperen over het strand. Plotseling stopte zij en bleef met het hoofd recht voor me stilstaan."


Student (25): 'Buikklachten'

"Ik heb de sessie als heel intensief ervaren. Het begon met druk op mijn hoofd, daarna ervoer ik trekkende lijnen door de cellen in mijn handen, polsen en schouders. Vervolgens verplaatsten die lijnen zich van mijn voeten via mijn benen door mijn hele lichaam. Het eindigde met een kloppende sensatie in nek en borst, waarna de lijnen zich bewogen via mijn benen naar mijn voeten. Hierna stroomde een gevoel van algehele lichtheid door mij heen. Het leek alsof een deel van mijn lichaam letterlijk werd opgetild. Ik werd van binnen heel koud, er gingen rillingen door me heen, waarna ik weer helemaal warm werd. De buikpijn werd even heel heftig en nam daarna af. Gelukzalige gedachten overspoelden me: Ik ga al mijn dromen verwezenlijken; het leven is één uitdijende vreugde".


Vrouw (55): 'Slaapt slecht'

"Ik ben een 55-jarige gezonde vrouw, maar helaas ben ik een slechte slaapster. Natuurlijk heb ik in de loop van de jaren van alles geprobeerd om dit te veranderen. Toen Vera opperde om mij hiervoor Reconnective Healing te geven wilde ik dat erg graag, maar had wel mijn bedenkingen. Tot mijn verrassing sliep ik na één sessie de hele nacht door. En het gaat nog steeds goed met mij. Ik maak wel nieuwe ontwikkelingen door."


Man (51): 'Gewoon nieuwsgierig'

"Ik had geen klachten maar kwam uit nieuwsgierigheid. In mijn hele lichaam werden tijdens de sessie cellen geprikkeld en bewogen, waarna mijn lijf naar links leek te kantelen. Het leek alsof ik geformatteerd werd. Het was heel overweldigend en krachtig."


Anoniem: 'Last van depressies'

"Ik heb al een aantal jaren last van depressies. Mijn buik lijkt zo open te staan, dat ik door dat gat heel kwetsbaar ben. Ik had verwacht dat Reconnective Healing ongeveer als een subtiele massage aanvoelde maar het ging dieper door mijn lijf. Tijdens de eerste sessie voelde het alsof er een netje over het gat in mijn buik gelegd werd. De tweede sessie was nog krachtiger. Mijn ademhaling werd dieper en mijn borstkas ging helemaal open. Ik ervoer een stevige druk op mijn lijf, er werd keihard gewerkt. Het was goed om te voelen. De derde keer merkte ik dat het gat in mijn buik gedicht werd. Dit gevoel is gebleven na de behandeling. Er zit nog steeds een laagje energie om me heen."

Na jaren geen auto te hebben gereden, heeft deze cliënt weer een paar rijlessen genomen en daarna de auto die al die tijd in een garage stond te wachten, weer opgehaald. Hij rijdt nu regelmatig en met vertrouwen. (VH)


Student (24): 'Vaak verkouden'

"Wat ik me vooral herinner, is het volgende: Er worden kanalen schoongemaakt. Ik moet veel slikken en ik hoor iemand zeggen: je mag meer loslaten. Ken je die Russische poppetjes? Een van de binnenste poppetjes werd gewiegd, losgeschud. Ik zag mezelf hierna in een bloemvorm. Ik moest lachen om dat zonnige gevoel. Ik voel me nu zelfverzekerder en gezonder."


Man (55): 'Last van hoofdpijn'

"Ik was heel ver weg, ik ben de hele wereld over geweest. Ik heb, geloof ik ook even geslapen. Het waren allemaal verhalen, waar ik steeds van terug kwam. Ik heb een lange reis gemaakt. Er ging veel wind over me heen en ik voelde me heel licht. Mijn rechterarm leek een tijd te zweven. Mijn hoofd ging op en neer. Het was één grote glimlach."


Vrouw (35): 'Overspannen'

"Ik voelde dat er spanningen loslieten via mijn rechterbeen, waar schokjes door heen gingen. Daarna had ik het gekke gevoel alsof ik 90° gedraaid was. Mijn benen en bekkenbodem werden een boog. Daarna gingen er ook schokjes door mijn armen en later mijn hoofd. Veel opgekropte spanning verliet via mijn onderbuik mijn lichaam. Ik moest hierna innerlijk glimlachen."


Ondernemer (28): 'Schouderklachten'

"Ik had sinds een aantal weken last van m'n schouder, na een verkeerde beweging bij het fitnessen. Ik ben 5 minuten behandeld in een restaurant. Gewoon, tijdens het natafelen. Niet echt een reguliere sessie te noemen dus. De klachten waren de volgende dag over."


Vrouw (42): 'Futloos na griepperiode'

"Iemand gaf me een hand tijdens de sessie en ik voelde de steun. Ik ben na de sessie flink ziek geworden. Hierna opgeknapt. Ik mediteer inmiddels vaker en sta dichter bij mezelf."


Zelf ervaren wat een sessie voor jou kan betekenen?